Guanyadors

2021 a Maria Teresa Monje i Alegret, pel desenvolupament del projecte d’investigació «El geoturisme a les comarques gironines. El Geotrail inPyrenees: una proposta geoturística per a donar a conèixer els recursos geològics del Pirineu de Girona».

2020 per a Luisa Díaz Botero, pel seu projecte d’investigació «Girona sabe a memoria», en el qual es reconeix la memòria històrica de la demarcació a través de l’alimentació. L’objectiu general del projecte és posar en valor el menjar català durant la Guerra Civil espanyola i identificar la seva empremta en la identitat de la zona actualment. El projecte destacarà espais rellevants, documentarà el desenvolupament dels plats sorgits en l’època bèl·lica i en la postguerra, portarà a terme un taller de cocreació i realitzarà una proposta de productes turístics que hi estiguin relacionats.

2019 a la proposta de projecte titulat «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural» de  Sergi Yanes Torrado i Margalida Mulet Pascual,  que té com a objectiu principal analitzar quins són i quins han estat els diferents rols de l’ús de l’arròs en relació amb la configuració de la destinació Costa Brava i els seus components gastronòmics i culturals per respondre quines són les implicacions d’aquest producte sobre la imatge, l’oferta, el paisatge i la identitat sociocultural de la Costa Brava.

2018 a la proposta de projecte titulat «Impacte de les actuacions de regeneració ambiental del pla de Tudela i la Pletera en la demanda turística», de Laia Molina i Josep Pueyo, que té com a objectiu analitzar l’impacte socioeconòmic de les actuacions dutes a terme al pla de Tudela i la Pletera en les destinacions de l’Estartit i de Cadaqués, determinar si els projectes de regeneració ambiental són útils per influir en la marca turística de la destinació i captar noves demandes o productes complementaris.

2017 a la proposta de projecte titulat «L’impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques de Girona», María Belén Malina Kohn i Tomás Rodríguez Aliciardi, que té com a objectiu principal determinar els efectes econòmics de l’oferta ciclista de carretera a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

2016 a la proposta de projecte titulat «Girona, terra memorial», de David González i Ferran Riera; una investigació que proposa identificar, valorar i posicionar el patrimoni memorial de la demarcació amb l’objectiu de potenciar el turisme cultural de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

2015 a la proposta de projecte titulat «El pasturisme: un producte turístic nou per a les comarques gironines? Anàlisi de recursos i propostes de futur», de Neus Monllor Rico; una investigació que presenta la possibilitat de desenvolupar un nou producte turístic vinculat a la pastura i el turisme, el pasturisme, a les comarques gironines, motivat per la creixent tendència a oferir al turista experiències úniques, sensorials i memorables.

2014 a la proposta de projecte titulat «Geografies del Souvenir», d’Olga Taravilla i Azahara Cerezo. Altrament, atesa l’alta qualitat dels treballs presentats en el concurs de recerca turística, el jurat de la categoria va acordar concedir un accèssit al projecte «Ruta de les avantguardes: Cadaqués-Tossa de Mar», de Marc Manzano i Xavier Llobet.

2013 al projecte de treball «Patrimoni cromàtic natural, arquitectònic i social de la Costa Brava», de les autores Núria Puig Borràs i Ingrid Baraut i Múrria.

2012 al projecte de treball «Imatge turística de les comarques de Girona a partir de la mineria de textos en línia» dels autors Ariadna Gassiot i Lluís Coromines. Així mateix, el mateix any es va concedir un accèssit al treball «Estudi de Turisme Religiós. Turisme Rural», de l’autora Sílvia Aulet.

2011 es declara desert el guardó corresponent a l’any 2011.

2010 al projecte de treball « Comportaments del turisme de litoral en una conjuntura de crisis econòmica », presentat per Marc Grijalvo, centrat específicament en la població turística de Roses.