Escultura Pi Mediterrani

guardo_honorific

“Pi mediterrani” és l’escultura commemorativa dels Premis G! de turisme de les comarques gironines creada pel reconegut artista Bonaventura Ansón (nascut a Tossa de Mar el 1945 i resident en l’actualitat a Girona i a la ciutat italiana de Carrara).

Bonaventura Ansón troba la font d’inspiració de l’obra “Pi mediterrani” en les seves arrels, en la seva infantesa. L’artista comenta: “des de la infància he anat nodrint-me de la Mediterrània; d’ella he anat extraient quasi tots els símbols del meu personal llenguatge artístic que em serveixen per donar forma a les meves idees. És des d’aquesta infància que he contemplat infinitat de vegades la vida dels pins ran de mar. El pi, clavetejades les seves arrels dins les esquerdes de la roca –no sé encara avui si buscant el seu aliment o la fortalesa per suportar l’embat de l’ona que empeny l’oratge–, se sent segur d’ell mateix i, alhora, orgullós de la seva natural bellesa per emmirallar-se sense vergonya en el transparent espill d’una aigua neta que el porta a contemplar-se en el cadenciós moviment de les seves verdes branques”.

Ansón plasma en l’obra “Pi mediterrani” la fortalesa i la bellesa d’aquest arbre tan emblemàtic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona fins a fer-lo banderer i símbol dels Premis G! de turisme de les comarques gironines.