Pi mediterrani – Edicions 2006-2019

guardo_honorific

És l’escultura primigènia dels Premis G! de turisme de les comarques gironines creada pel reconegut artista Bonaventura Ansón (1945 – 2021).

Bonaventura Ansón trobà la font d’inspiració de l’obra Pi mediterrani en les seves arrels, en la seva infantesa. L’artista comenta «des de la infància he anat nodrint-me de la Mediterrània; d’ella he anat extraient quasi tots els símbols del meu personal llenguatge artístic que em serveixen per donar forma a les meves idees. És des d’aquesta infància que he contemplat infinitat de vegades la vida dels pins ran de mar. El pi, clavetejades les seves arrels dins les esquerdes de la roca -no sé encara avui si buscant el seu aliment o la fortalesa per suportar l’embat de l’ona que empeny l’oratge- se sent segur d’ell mateix i, alhora, orgullós de la seva natural bellesa per emmirallar-se sense vergonya en el transparent espill d’una aigua neta que el porta a contemplarse en el cadenciós moviment de les seves verdes branques».

Ansón plasma en l’obra Pi Mediterrani la fortalesa i la bellesa d’aquest arbre tan emblemàtic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona fins a fer-lo abanderat i símbol dels Premis G! de turisme de les comarques gironines.

Autor: Bonaventura Ansón