GUANYADORS

2023 Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, a l’editorial Petit Futé, per la gran producció de continguts generats sobre la demarcació de Girona —especialment per la guia Petit Futé, 2023-2024. Costa Brava: Pyrénées de Gérone—, la varietat de temàtiques tractades, la diversitat de materials publicats en diversos formats i plataformes, i l’abast assolit d’usuaris. Altrament, se’n remarca positivament la visió projectada sobre la idiosincràsia del país entre el públic francès. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona», per a Holger Bernert, pel reportatge «Kataloniens wilde Küste», publicat en nombrosos mitjans de comunicació d’Alemanya, perquè exposa a través d’una ruta en autocaravana per la demarcació de Girona l’aposta de la destinació en l’àmbit de la sostenibilitat i perquè descriu indrets i establiments que proposen activitats originals per al visitant potencial. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines al «Contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a per a Kris Ubach, per la publicació a la revista Viajar del reportatge «La otra Costa Brava», per l’originalitat de la temàtica i per la qualitat redaccional dels textos. Altrament, per mostrar una visió diferent de la Costa Brava, per introduir testimonis de valor i per la qualitat literària del text i de la imatge.  Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a per a la revista Descobrir per la publicació del reportatge «Muntanyes infinites», centrat en el Ripollès i que forma part del dossier «Escapades a la neu», per promocionar els valors del Pirineu de Girona, per proposar activitats de turisme actiu respectuoses amb el medi natural i per la qualitat del text i de la fotografia.

2022 Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, a la «Millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona en clau inspiradora», per a Eddi Fiegel, pel reportatge «A magnificient Catalan Grand Tour» de la revista Wanderlust, per la qualitat literària del text i la veracitat de la informació, així com per mostrar de manera àmplia i diversa espais i propostes turístiques al públic britànic. També es reconeix la qualitat de la fotografia i el disseny de la publicació. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona», per a Corine Stübi, pel seu reportatge «Costa Brava» de la revista suïssa Maison et Ambiances, per l’originalitat, la vivencialitat i la visió escollida a l’hora de mostrar els valors i atributs de la destinació al públic suís, així com per la qualitat del disseny de la mateixa publicació. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines al «Contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a Daniel Romaní, per la col·lecció de nou articles sobre escenaris de pel·lícula de la demarcació de Girona publicats al diari Ara, per l’originalitat del tema i la qualitat redaccional dels textos. Altrament, per mostrar al públic català els atractius i els valors turístics de les destinacions gironines a través de la filmografia. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a Manuel Meyer per l’article «Katalonien: Genussradeln zwischen Vulkanen und Mittelmeer» de l’agència de notícies alemanya DPA, per l’elecció del tema, centrat en la divulgació del cicloturisme i la difusió dels atractius naturals, culturals i gastronòmics de la demarcació de Girona. Altrament, per l’àmplia difusió i projecció assolida amb la publicació del treball a més de setanta mitjans.

2021 Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, a la «Millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona en clau inspiradora», per a Álvaro Sanz i Alonso pel monogràfic publicat a la revista Descobrir, «Transpirinenca. La Gran Aventura dels Pirineus», en reconeixement a la complexitat, transversalitat i qualitat del projecte, així com per divulgar i projectar els atributs paisatgístics, culturals i turístics del Pirineu de Girona. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona», per a l’equip de la cadena de televisió francesa France 2, integrat per Marie Candice Délouvrie, François Guinle, Nicolas Trau i Cédric Zacchia, pel reportatge «Espagne à la découverte du Cap de Creus», en reconeixement a la projecció i difusió dels valors i atractius naturals, culturals i turístics del Parc Natural de Cap de Creus i de la destinació Costa Brava. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines al «Contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a Manuela Kirschner i Matthias Bergbauer, editors de la revista alemanya especialitzada en el submarinisme Silent World, pel reportatge «Costa Brava- Wilde Küste», en reconeixement a la qualitat dels textos i les fotografies, així com per presentar una perspectiva nova que combina experiències de submarinisme amb l’oferta turística de la Costa Brava. Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la «Millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona», per a Carme Escales i Jiménez per la col·lecció d’articles «El jardín de los remedios», «El sueño de vivir entre caballos: su magia y la vida en el campo» i «Pedalear con otro sentido», publicats a la versió digital de la revista Traveler Condé Nast, en reconeixement a la varietat i originalitat dels continguts i a la difusió d’experiències ecoturístiques i inclusives de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

2020 Categoria mitjans escrits al periodista Jakob Strobel Serra pel resportatge Avantguarda amb història, publicat a la revista Der Feinschmecker, en reconeixement de la qualitat del text i de les fotografies, i per contribuir a la divulgació i la projecció de l’enogastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Categoria mitjans audiovisuals per a la productora Producciones Mandarina pel programa Viajeros Cuatro. España sin ir más lejos: Costa Brava, emès a Cuatro TV, en reconeixement de la qualitat i la diversitat de continguts, així com per l’audiència obtinguda, i per haver contribuït a la divulgació i la projecció dels atributs paisatgístics, culturals i turístics de la Costa Brava. Categoria de mitjans digitals per al periodista Eloise Poulan per l’extens post «Roadtrip sur la Costa Brava – Entre lieux incontournables et confidentiels», publicat en el blog de viatges L’Oeil d’Eos, en reconeixement de l’extensió i la qualitat dels continguts i de les fotografies, i per contribuir a divulgar els atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava. Categoria de mitjans audiovisuals digitals per a la periodista Ángela Gonzalo del Moral pel treball publicat en el blog de RTVE Viajes y Turismo amb el títol «Valle de Núria, tradiciones y naturaleza», del programa Diez mil lugares para viajar con Ángela Gonzalo, en reconeixement de la qualitat del contingut i per contribuir a la difusió dels atractius paisatgístics, culturals í turístics del Pirineu de Girona.

2019 Categoria mitjans escrits al periodista Carlos Sánchez Pereyra pel reportatge Empordà: el llenguatge del vi català, publicat a la revista National Geographic Traveler en l’edició de Llatinoamèrica, en reconeixement de la qualitat del text i les fotografies i per contribuir a la divulgació i projecció de l’enoturisme de la Costa Brava. Categoria mitjans audiovisuals a la comunicadora Mickela Mallozzi pel programa Bare Feet with Mickela Mallozzi, «Episodi 303. Girona. Catalunya», emès a través de la cadena PBS als Estats Units, en reconeixement de la qualitat dels continguts, el tema i l’audiència assolida i per haver contribuït a la divulgació i projecció de la cultura, el folklore i les tradicions catalanes. Categoria mitjans digitals audiovisuals per al periodista Jacob Meir Maor per la publicació dels articles «Girona, una parada important a la història jueva» i «Catalunya a través d’ulls jueus», publicats a Jewish Traveler, i «El llegat jueu a Girona», publicat al diari Israel Hayom, ambdós mitjans en versió digital.Categoria mitjans digitals per a la bloguera Janet Neweham, per la col·lecció de quatre vídeos inserits en l’apunt (post) «21 things to do in Costa Brava: culture, character and charcuterie», publicats al blog Journalist on the Run, en reconeixement de la qualitat de la imatge i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

2018 Categoria mitjans escrits a la periodista freelance Kris Ubach i el fotògraf Roberto Cano, per l’article «Girona y el Empordà» publicat a la revista Lonely Planet, en reconeixement de la qualitat del text i per la seva contribució a la projecció  de la Costa Brava. Categoria mitjans audiovisuals a Matthieu Dupont pel reportatge «Zoom Costa Brava à moto» emès per la cadena de televisió pública francesa TF1, en reconeixement de la qualitat de la imatge i dels continguts, l’audiència assolida i la difusió dels atractius paisatgístics i culturals de la Costa Brava. Categoria mitjans digitals audiovisuals per a la bloguera Debbie Woodward per la sèrie de vídeos publicats al canal YouTube de Saucepan Kids, en reconeixement de la qualitat de la imatge i els continguts i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la demarcació de Girona, i per presentar el territori com una destinació ideal per al turisme familiar. Categoria mitjans digitals a la bloguera nord-americana Jessica Norah, pels dos apunts (posts) publicats al blog turístic Independent Travel Cats, en reconeixement de la qualitat dels continguts i la fotografia i per haver contribuït a la projecció dels atractius turístics de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

2017 Categoria mitjans escrits al periodista freelance Paul Richardson, per l’article «Fork in th Road» publicat al diari Financial Times Weekend, en reconeixement de la qualitat del text i per la seva contribució a la projecció de l’enogastronomia de la Costa Brava. Categoria mitjans digitals audiovisuals al productor italià Emiliano Bechi per la sèrie de vídeos «Spain From the Source», publicats al canal YouTube de Lonely Planet, en reconeixement a la qualitat de la imatge, l’audiència assolida i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Categoria mitjans digitals a la periodista alemana Carola Faber, per la col·lecció d’articles publicats a la revista digital Kulinariker, en reconeixement de la qualitat dels continguts, la temàtica, l’audiència assolida i per haver contribuït a la projecció de la Costa Brava com a destinació enogastronòmica. Per últim la Categoria mitjans audiovisuals va declarar-se deserta.

2016 Categoria mitjans escrits al periodista català Salvador Garcia-Arbós i al fotògraf Roberto Ivan Cano, pel reportatge «Girona, y los sentidos despertaron», publicat a la revista Club +Renfe, tant en reconeixement de la qualitat del text i els continguts gràfics com per la seva contribució a la projecció de Girona i la Costa Brava. Categoria mitjans audiovisuals a Viktoriia Garmashova per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus Turisme i viatges, emès per Samara TV, que contribueix a difondre i projectar els valors en relació amb la natura, l’enogastronomia i la cultura de la Costa Brava. Categoria mitjans digitals a la bloguera portuguesa Sofia Vasconcelos, pel treball digital «One week in Costa Brava – A guide for families», publicat al blog From Madeira to Mars, en reconeixement de la qualitat dels continguts, la temàtica i l’audiència assolida, així com per haver contribuït a la projecció de la destinació. Categoria mitjans audiovisuals digitals, al periodista i bloguer Paco Nadal pel vídeo Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava, publicat al canal Paco Nadal, Supongo, de YouTube, en reconeixement de la qualitat del vídeo, l’audiència obtinguda i la difusió dels atractius naturals, culturals i paisatgístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

2015 Categoria mitjans escrits a la periodista espanyola Arantxa Neyra pel reportatge Cataluña. Cadaqués: Más que una cala bonita, publicat a la revista IN Magazine, i pel monogràfic sobre Catalunya de la revista Condé Nast Traveler, en reconeixement de la qualitat dels textos i dels continguts gràfics, i de la gran audiència assolida, que contribueix a la projecció de la Costa BravaCategoria mitjans audiovisuals a Óscar Checa per la sèrie de quatre càpsules emeses en el programa radiofònic Escapadas, de Radio 5 – RNE, que contribueixen a difondre i projectar els valors naturals, enogastronòmics i culturals de la Costa Brava. Categoria mitjans digitals al videobloguer italià  Emiliano Bechi Gabrielli pel vídeo digital In Pyrenees. The door to the Costa Brava, en reconeixement de la qualitat, la sensibilitat i la projecció, per a una audiència global, dels atractius paisatgístics, culturals, enogastronòmics i identitaris de la destinació Pirineu de Girona.

2014 Categoria mitjans escrits a Anne Z. Cook, de l’agència Tribune Content Agency, en reconeixement a la qualitat periodística dels diferents articles sobre la Costa Brava i el Triangle Dalinià publicats als diaris Huffington PostMinneapolis Star Tribune i Pittsburgh Post Gazette. Categoria mitjans audiovisuals a Pere Puigbert pel documental Anima Naturae, que contribueix a difondre els valors naturals i paisatgístics que identifiquen el territori de l’Empordà en l’estat més pur i a mostrar una perspectiva poètica de la destinació. Categoria mitjans digitals a la periodista britànica Eddi Fiegel per la publicació de la guia Costa Brava Travel Guide al portal del diari nacional The Telegraph, en reconeixement a l’amplitud i qualitat dels continguts textuals i gràfics tractats en les múltiples seccions.

2013 Categoria mitjans escrits a Manuel Meyer, de la Deutche Presse Agentur, en reconeixement a la qualitat periodística per l’article «Die unbekannte Seite der Costa Brava: Wanderung auf dem Camí de Ronda» i l’àmplia difusió de la marca Costa Brava a Alemanya. Categoria mitjans audiovisuals al documental «Alle falde del Kilimangiaro: Catalogna» produït per Dario Marani i emès per la cadena italiana RAI 3. Categoria mitjans digitals a Barbara Ann Weibel, pel blog de turisme i viatges Hole in the Donut Cultural Travel en reconeixement a la sèrie de publicacions dedicades a difondre la cultura, la gastronomia, el paisatge i la idiosincràsia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona al món.

2012 Categoria premsa escrita a la revista Cestopisy, Travel Digest i Psí Kusy i a l’autora Milusa Válková, pels articles «Kraj, který inspiroval Salvador Dalíhoda», «Pyreneje na dosah» i «Svátek v Pyrenejích». Un accèssit en la categoria mitjans escrits a la Guia d’enoturisme de l’Empordà: 180 llocs per gaudir del turisme del vi i més de 200 vins recomanats i al seu autor, Lluís Tolosa Planet. En categoria mitjans audiovisuals va quedar desert i en categoria mitjans digitals al blog de viatges Velvet Escape, del bloguer Keith Jenkins.

2011 Categoria premsa escrita a la revista Reize&Magazine i al seu autor, Hans Avontuur, pel reportatge «Costa Brava, terug naar de Wilde kust». En categoria mitjans audiovisuals a Radio Televisone ItalianaRai Uno, pel programa Dreams Road 2010 dedicat a Catalunya, de la productora Gekofilm, produït per Valeria Cagnoni i Emerson Gattafoni.

2010 Categoria premsa escrita a la revista de viatges i gastronomia australiana Australian Gourmet Traveller en reconeixement al reportatge «The Fabled Coast» i en categoria mitjans audiovisuals a Deutche Welle TV en reconeixement al programa «Euromaxx Reiselust» dedicat a la comarca de la Garrotxa.

2009 Categoria premsa escrita a la revista Descobrir pel conjunt de treballs presentats al voltant de diverses comarques i destinacions de la Costa Brava. En categoria premsa audiovisual al portal televisiu britànic Travelguru.tv per la producció dels programes «Guide to the Girona province» i «Walking&Cycling in Catalonia».

2008 Categoria premsa escrita a la revista Le Journal de l’Évasión, al reportatge «Espagne: Catalogne de charme». En categoria premsa audiovisual a la productora Cactus d’Andorra per la producció de 4 capítols de la sèrie «GPS».

2007 Categoria premsa escrita a la revista Gastronom Magazine, al reportatge «Girona: fusió de gèneres». En categoria premsa audiovisual a Canal 4 Castilla y León, a la sèrie «Tiempo de viajar».

2006 Categoria premsa escrita a la revista Volta ao Mundo, al reportatge «Verao Azul na Costa Brava». En categoria premsa audiovisual a la cadena de televisió alemanya Saarlandischer Rundfunk, al programa «Reiseweg Spanien, Von der Costa Brava in die Pyrenäen» i a la cadena Bòsnia i Hercegovina BHT1 al programa «In the Shadow of Dalí».